Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

CORONA UPDATE

 

Het kabinet heeft dinsdag 31 maart de maatregelen verlengd die we met elkaar nemen om verspreiding van het corona-virus te kunnen controleren tot in ieder geval 28 april. Dat heeft tot gevolg dat ook wij als notariaat in deze periode creatief zijn in de wijze waarop wij onze dienstverlening uitoefenen. 

Voorop staat dat u als onze cliënt te allen tijde de vrijheid moet voelen én de mogelijkheid moet hebben om ons te bellen. Samen met u zoeken we dan naar een voor u meest passende manier om elkaar uitgebreider te spreken, uw vragen te beantwoorden en eventueel een bespreking in te plannen. 

Besprekingen gaan een beetje anders dan u van ons gewend bent. Dit doen we zoveel als mogelijk ‘op afstand’ met u. Natuurlijk kan dat soms gewoon per telefoon  De ervaringen die we de afgelopen 2 weken hebben opgedaan met videobellen (bijvoorbeeld via Facetime/Zoom of Skype) leren ons dat deze methode prima werkt in deze bijzondere periode. 

Het persoonlijk ondertekenen van akten gebeurt nog wel op een van onze vestigingen in Beilen of Smilde, maar we proberen dan wel het aantal aanwezige mensen zo veel mogelijk te beperken.  

Bijvoorbeeld bij overdrachten van woningen maken de verkopers vaak gebruik van de mogelijkheid een volmacht te geven aan ons kantoor om namens hen te tekenen. De kosten die verbonden zijn aan het opstellen van deze volmachten nemen wij in deze moeilijke tijd voor onze rekening.  

Ook aan kopers geven wij de mogelijkheid om ons kantoor een volmacht te geven, maar voor hen ligt dat juridisch gezien wat lastiger. Voor een hypotheek moet de volmacht namelijk in een notariële akte worden vastgelegd en daar zit wel een kostprijs. Wij streven er naar deze zo laag mogelijk te houden. Als zowel verkopers als kopers tijdig een volmacht ondertekenen, weten ze in ieder geval zeker dat wij zelfs in geval van een strenge “Lock down” de overdracht van uw huis voor u kunnen regelen! Het enige dat u zelf nog dient te organiseren is de inspectie en de overdracht van de sleutels. 

Verder gelden bij ons op kantoor ook de al bijna vertrouwde richtlijnen: We houden minstens anderhalve meter afstand, we geven elkaar geen hand, we gebruiken regelmatig desinfecterende gel en we houden de afspraak zo kort mogelijk.  

Mocht u (beginnende) gezondheidsklachten hebben dan vragen we u dit van tevoren aan ons te melden, dan zoeken we samen met u naar een oplossing.  

We blijven ook in deze ingewikkelde tijd steeds op zoek naar mogelijkheden en doen er alles aan om u zoveel mogelijk zorg uit handen te nemen.  

Voelt u zich alstublieft vrij ons te bellen, wij zijn er voor u!

 

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33