Carolien Pot

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Ik ben opgegroeid in Diever en Wittelte en woon nu samen met mijn partner en onze twee zoons in Wapserveen op de boerderij. Daarnaast sport ik graag (volleybal en/of tennis) en heb ik samen met mijn broer(tje) een aantal paarden waar wij mee fokken.

Begin 2010 ben ik afgestudeerd (notarieel recht) aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na mijn studie ben ik als juriste gaan werken bij een accountantskantoor. Daar heb ik vanaf de kant van de (agrarische) ondernemer kennis gemaakt met het notariaat. In mijn werk was ik voornamelijk bezig met advisering, het opmaken- en uitwerken van contracten en het beantwoorden van alle voorkomende juridische vraagstukken voor (agrarische) ondernemers, waarbij het ondernemingsrecht en het familierecht elkaar vaak kruisen.

Mijn opleiding notarieel recht maakt dat het notariaat een sterke aantrekkingskracht heeft gehouden. Halverwege 2017 heb ik de overstap gemaakt naar het notariaat en vanaf januari 2018 ben ik werkzaam voor Notariaat Engelen in Smilde en Beilen. In juni 2020 heb ik de Beroepsopleiding voor het Notariaat met succes (cum laude) afgerond, dit betekent dat ik, bij afwezigheid van de notaris, de praktijk mag waarnemen.

Het ondernemingsrecht en het familierecht, met de verscheidenheid aan vraagstukken, spreken mij het meest aan. Om mij (nog) meer te specialiseren in het ondernemingsrecht heb ik afgelopen jaar de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en ondernemingsrecht gevolgd. Deze heb ik met goed gevolg afgerond.

Plezier maken is voor mij ook erg belangrijk. Plezier met collega’s maar ook zéker met mijn cliënten. Hier krijg ik energie van. Ook als uw situatie niet plezierig is en ik het niet altijd mooier kan maken voor u, zet ik me graag in om u te ontlasten in uw zorgen.

Ik zie het als een enorme uitdaging om in een persoonlijk gesprek op zoek te gaan naar uw specifieke wensen. Iedere situatie of wens is namelijk uniek, het is voor mij belangrijk dit terug te laten komen in de akte, uw akte!

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33