Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

CORONA UPDATE

 

Het kabinet heeft dinsdag 31 maart de maatregelen verlengd die we met elkaar nemen om verspreiding van het corona-virus te kunnen controleren tot in ieder geval 28 april. Dat heeft tot gevolg dat ook wij als notariaat in deze periode creatief zijn in de wijze waarop wij onze dienstverlening uitoefenen. 

Voorop staat dat u als onze cliënt te allen tijde de vrijheid moet voelen én de mogelijkheid moet hebben om ons te bellen. Samen met u zoeken we dan naar een voor u meest passende manier om elkaar uitgebreider te spreken, uw vragen te beantwoorden en eventueel een bespreking in te plannen. 

Besprekingen gaan een beetje anders dan u van ons gewend bent. Dit doen we zoveel als mogelijk ‘op afstand’ met u. Natuurlijk kan dat soms gewoon per telefoon  De ervaringen die we de afgelopen 2 weken hebben opgedaan met videobellen (bijvoorbeeld via Facetime/Zoom of Skype) leren ons dat deze methode prima werkt in deze bijzondere periode. 

Het persoonlijk ondertekenen van akten gebeurt nog wel op een van onze vestigingen in Beilen of Smilde, maar we proberen dan wel het aantal aanwezige mensen zo veel mogelijk te beperken.  

Bijvoorbeeld bij overdrachten van woningen maken de verkopers vaak gebruik van de mogelijkheid een volmacht te geven aan ons kantoor om namens hen te tekenen. De kosten die verbonden zijn aan het opstellen van deze volmachten nemen wij in deze moeilijke tijd voor onze rekening.  

Ook aan kopers geven wij de mogelijkheid om ons kantoor een volmacht te geven, maar voor hen ligt dat juridisch gezien wat lastiger. Voor een hypotheek moet de volmacht namelijk in een notariële akte worden vastgelegd en daar zit wel een kostprijs. Wij streven er naar deze zo laag mogelijk te houden. Als zowel verkopers als kopers tijdig een volmacht ondertekenen, weten ze in ieder geval zeker dat wij zelfs in geval van een strenge “Lock down” de overdracht van uw huis voor u kunnen regelen! Het enige dat u zelf nog dient te organiseren is de inspectie en de overdracht van de sleutels. 

Verder gelden bij ons op kantoor ook de al bijna vertrouwde richtlijnen: We houden minstens anderhalve meter afstand, we geven elkaar geen hand, we gebruiken regelmatig desinfecterende gel en we houden de afspraak zo kort mogelijk.  

Mocht u (beginnende) gezondheidsklachten hebben dan vragen we u dit van tevoren aan ons te melden, dan zoeken we samen met u naar een oplossing.  

We blijven ook in deze ingewikkelde tijd steeds op zoek naar mogelijkheden en doen er alles aan om u zoveel mogelijk zorg uit handen te nemen.  

Voelt u zich alstublieft vrij ons te bellen, wij zijn er voor u!

 

CORONA

Voorkomen is beter dan genezen!

Wij willen onze klanten zo lang mogelijk van dienst kunnen blijven. Daarvoor vragen we uw medewerking.
Wij verzoeken u om de komende periode, daar waar mogelijk, zo veel mogelijk telefonisch contact met ons te hebben.
Wij zijn er aan de telefoon voor u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00

0593-76 90 33 of 0592-41 26 36.

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

De KNB begint samen met het notariaat in september een publiekscampagne om mensen na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Mijn testamentmoment
Op de campagnewebsite www.testamentmoment.nl staan diverse situaties om mensen aan het denken te zetten: is dit mijn ‘testamentmoment’? In totaal worden ongeveer twintig situaties getoond tijdens de campagneperiode. Dat gebeurt niet alleen op de website, maar ook via banners op andere websites, Facebook en Instagram.

Doe de check
Centraal in deze campagne staat de checklist testament die mensen online kunnen invullen. De vragen in deze checklist helpen mensen na te denken over de mogelijkheden van hun (nieuwe) testament en wat zij belangrijk vinden om daarin vast te leggen. Na het invullen ontvangt men een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van de gegeven antwoorden. Deze informatie is te gebruiken als voorbereiding op het gesprek met de notaris.

Meer informatie
De campagne richt zich primair op drie doelgroepen: senioren met kinderen en kleinkinderen, samengestelde gezinnen en jonge stellen. Hierbij gaat het om mensen met én zonder testament. De publiekscampagne loopt van september tot en met november. Daarbij wordt gebruikgemaakt van advertenties, radiospots, banners en social media.

Ed Engelen nieuw bestuurslid KNB

Ed Engelen is vanaf 1 mei het nieuwe bestuurslid van de KNB. Hij werd woensdag 3 april door de ledenraad benoemd voor een periode van drie jaar. Engelen vervangt Anne-Marie Smelt die per 10 april aftreedt.

Engelen is notaris in Smilde en heeft jarenlange ervaring als ringbestuurder en vertegenwoordiger van zijn ring in de ledenraad. Hij zal per 1 mei ingewerkt worden voor de rol van penningmeester, die hij per 27 november 2019 over zal nemen van Remco van der Kuijp. Dit omdat Van der Kuijp dan het bestuur verlaat. ‘Ik heb ruime ervaring in de ledenraad van de KNB en die betrokkenheid bleef kriebelen. Een bestuursfunctie bij de KNB past daar dan ook goed bij. Ik heb er zin in om de komende maanden met Remco mee te lopen en mij goed voor te bereiden. Ik zie er naar uit om met gezond boerenverstand kritisch naar de cijfers te kijken.’

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Post adres

Postbus 48
9422 ZG, Smilde

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33