Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Vacature gedreven kandidaat-notaris (september 2023)

KLAAR VOOR EEN NIEUWE UITDAGING?

NOTARIAAT ENGELEN ZOEKT GEDREVEN KANDIDAAT-NOTARIS

WIE ZIJN WIJ?

In onze levendige praktijk hebben we te maken met diverse notariële rechtsgebieden waardoor je een brede scope en uitgebreide kennis van het vak kan verwerven. De werkzaamheden weerspiegelen de activiteiten van ons vestigingsgebied; Particulieren, Agrarisch, MKB handel en Industrie. Omdat we kwaliteit en hoogwaardige dienstverlening erg belangrijk vinden, weten klanten met “lastige klussen” hun weg naar ons goed te vinden. Daar zijn wij trots op!

De pay-off “Meer dan een notaris...” voeren wij ook omdat diensten zoals scheidingsbemiddeling/mediation en boedelafwikkeling in ons pakket zitten.

Ons team

We werken in een hecht en dynamisch team dat bestaat uit Ed Engelen (Notaris), Carolien Pot (kandidaat-notaris), Lidia Engelen, Rolanda Rozema-Sikkema, Jenny Feijen-Veenendaal en Joan Pot-Busscher. We hechten aan een informele sfeer, zowel onderling als in de contacten met onze klanten.

Vestigingen en historie

Dit uit 1856 stammende notariaat is gevestigd in een klassiek pand in Smilde en is sinds 2015 uitgebreid met een vestiging in het centrum van Beilen, beide liggend in Midden-Drenthe. Sinds 2003 is de praktijk in handen van notaris Ed Engelen.

Waarom Midden-Drenthe

Dit stukje Nederland is om van te houden. Naast alle normale voorzieningen op het gebied van sport, winkels, gezondheid en scholen binnen handbereik vind je hier een keur aan prachtige Nationale Parken met heerlijke wandel- en fietspaden. De verhouding prijs-kwaliteit van onze woningmarkt is super en ook grote steden zijn op korte afstand aanwezig. Wij zien graag dat onze medewerkers zich, net als de notaris en zijn gezin, verbonden voelen met de omgeving en haar mensen. Bereidheid om in het vestigingsgebied te komen wonen is dan ook een pré.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?

Een dynamische functie voor ten minste 0.6 fte binnen een hecht team in een prachtige gemeente met een brede diversiteit aan klanten. Uiteraard hoort daarbij een passend salaris en goede secundaire voorwaarden, maar vooral bieden we je professionele en persoonlijke groei!

WIE ZOEKEN WIJ?

Een teamspeler die onze hoogwaardige dienstverlening aanvult en ons motto “Wachten is niet ons sterkste punt, wij nemen liever zélf initiatief” onderschrijft. Zie jij jezelf daarin terug? Dan maken we graag kennis met jou!

MEER INFO OF VRAGEN?

Als je meer wilt weten over onze praktijk, het team of onze dienstverlening dan verwijzen we je graag naar onze website www.notariaatengelen.nl. Voor meer informatie over jouw mogelijkheden bij ons kantoor kan je contact opnemen met Ed Engelen.

BEN JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

We zien graag jouw motivatie voorzien van CV (en eventuele studieresultaten/cijferlijsten) tegemoet per mail naar info@notariaatengelen.nl of per post.

Notariaat Engelen

Linthorst Homanweg 3

9422 EC Smilde

http://notariaatengelen.nl/downloads/vacature-kandidaat-notaris.pdf

Actuele Vacature(s) Ben jij onze nieuwe collega?

Onze organisatie is altijd in ontwikkeling en daardoor in beweging. Check dan ook jouw mogelijkheden binnen Notariaat Engelen, ook als er niet direct een vacature zichtbaar is.

Op dit moment zijn we (vooral) op zoek naar een gedreven kandidaat-notaris.

Lees meer

"Grote, vieze schuur is geen aanhorigheid woning" voorbeeld

Grote, vieze schuur is geen aanhorigheid woning

Als een schuur oorspronkelijk is gebouwd voor bedrijfsdoeleinden en nooit is verbouwd, zal die schuur geen aanhorigheid van een eigen woning zijn.

Twee kopers verkregen ieder voor de onverdeelde helft de eigendom een woonhuis met erf, grond en verdere toebehoren. Zij voldeden de overdrachtsbelasting, waarbij zij uitgingen dat de hele verkrijging kwalificeerde als een woning waarvoor het lage tarief gold. De Belastingdienst meent echter dat een aangebouwde schuur inclusief ondergrond geen woning vormt. Daarnaast zijn de bedrijfskavel en de bijschuur met ondergrond niet aan te merken als aanhorigheden bij de woning. De inspecteur stelt daarom dat de kopers over een deel van de verkrijging het normale tarief moeten betalen en legt hen een naheffingsaanslag op.

Schuren niet als woonruimte te gebruiken

Rechtbank Noord-Nederland redeneert als volgt. De aangebouwde schuur en de bijschuur zijn oorspronkelijk gebouwd als bedrijfsgebouwen ten behoeve van een agrarisch bedrijf. Zij zijn ook in die hoedanigheid gebruikt en later niet verbouwd. De kopers verklaren dat zij met beide schuren eigenlijk niets (kunnen) doen. Het dak is namelijk niet waterdicht en het is binnen stoffig. Bovendien is de aangebouwde schuur dusdanig groot, dat de rechtbank zich moeilijk kan voorstellen dat die schuur ondergeschikt aan de woning is. De kopers stellen nog dat de schuren niet meer voor hun oorspronkelijke doel zijn te gebruiken. Ook is de aangebouwde schuur vanuit de woning te bereiken. Maar deze omstandigheden maken van de schuren nog geen aanhorigheden. De rechtbank oordeelt dat de schuren inderdaad onder het normale tarief vallen.

Wet: art. 14 WBRV

Bron: Rechtbank Noord-Nederland 2 augustus 2021 (gepubliceerd 9 september 2021), ECLI:NL:RBNNE:2021:3603, AWB 20/2386, 20/2385

 

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33