Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Weg met de AWBZ!

De AWBZ bestaat niet meer! Vanaf 1 januari 2015 heeft u te maken met de Wet langdurige zorg (Wlz), de Zorgverzekeringswet (Zvw) ende Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) als u zorg nodig heeft. Via het CAK is het systeem van “je eigen geld opeten” nog steeds even effectief!

Weg met de ouderentoeslag!

Vanaf 1 januari 2016 vervalt de zogenaamde ouderentoeslag. Deze bijzondere vrijstelling voor ouderen met een laag inkomen vervalt en zorgt er voor dat u vanaf 1 januari 2016 nóg grondiger wordt geplukt zodra u zorgbehoeftig wordt.

Weg met uw spaarcentjes!

Zoals u merkt blijft de overheid druk bezig om u steeds meer te laten betalen voor uw zorg.

Weg met de lieve vrede!

Steeds vaker komen mensen in de situatie dat familie of bekenden niet goed meer in staat zijn om verantwoorde beslissingen te nemen. Bijvoorbeeld wanneer iemand door ziekte of een ongeval niet meer zelf kan handelen. Dit leidt vaak tot onzekerheid of zelfs ruzie binnen de familie!

Zo ver hoeft het GELUKKIG allemaal niet te komen!

U kúnt natuurlijk rustig afwachten en “even kijken wat het wordt”. U kunt er ook voor kiezen om tijdig maatregelen te nemen. Een goed testament en een goed levenstestament (volmacht) kunnen u en de mensen die u lief zijn veel ellende besparen en bieden allebei mogelijkheden om uw spaargeld in de familie te houden.

Er is meer mogelijk dan u denkt!

De juristen van Engelen kunnen u heel goed vertellen welke oplossingen het beste bij uw situatie passen. Maakt u bijvoorbeeld eens een afspraak met mw. mr. A.C. (Anniek) Stijkel. Gedurende de rest van de maand mei betaal ik in ieder geval het eerste half uur dat u met haar in gesprek bent! Dat kost u dus niets!

Op 28 mei aanstaande houd ik 2 lezingen in het Karspelhuis in Beilen. De 1e ’s middags om 15.00 uur en de 2e ’s avonds om 19.30. Ik zal dan meer vertellen over bovenstaande problematiek en de oplossingen die wij voor u hebben. Deze lezingen zijn voor u kosteloos.

Wilt u er ook bij zijn? Meld u aan via info@notariaatengelen.nl of bel ons: (0592) 412636 of (0593)-769033).

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33