Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

De KNB begint samen met het notariaat in september een publiekscampagne om mensen na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Mijn testamentmoment
Op de campagnewebsite www.testamentmoment.nl staan diverse situaties om mensen aan het denken te zetten: is dit mijn ‘testamentmoment’? In totaal worden ongeveer twintig situaties getoond tijdens de campagneperiode. Dat gebeurt niet alleen op de website, maar ook via banners op andere websites, Facebook en Instagram.

Doe de check
Centraal in deze campagne staat de checklist testament die mensen online kunnen invullen. De vragen in deze checklist helpen mensen na te denken over de mogelijkheden van hun (nieuwe) testament en wat zij belangrijk vinden om daarin vast te leggen. Na het invullen ontvangt men een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van de gegeven antwoorden. Deze informatie is te gebruiken als voorbereiding op het gesprek met de notaris.

Meer informatie
De campagne richt zich primair op drie doelgroepen: senioren met kinderen en kleinkinderen, samengestelde gezinnen en jonge stellen. Hierbij gaat het om mensen met én zonder testament. De publiekscampagne loopt van september tot en met november. Daarbij wordt gebruikgemaakt van advertenties, radiospots, banners en social media.

Ed Engelen nieuw bestuurslid KNB

Ed Engelen is vanaf 1 mei het nieuwe bestuurslid van de KNB. Hij werd woensdag 3 april door de ledenraad benoemd voor een periode van drie jaar. Engelen vervangt Anne-Marie Smelt die per 10 april aftreedt.

Engelen is notaris in Smilde en heeft jarenlange ervaring als ringbestuurder en vertegenwoordiger van zijn ring in de ledenraad. Hij zal per 1 mei ingewerkt worden voor de rol van penningmeester, die hij per 27 november 2019 over zal nemen van Remco van der Kuijp. Dit omdat Van der Kuijp dan het bestuur verlaat. ‘Ik heb ruime ervaring in de ledenraad van de KNB en die betrokkenheid bleef kriebelen. Een bestuursfunctie bij de KNB past daar dan ook goed bij. Ik heb er zin in om de komende maanden met Remco mee te lopen en mij goed voor te bereiden. Ik zie er naar uit om met gezond boerenverstand kritisch naar de cijfers te kijken.’

Meer tijd voor uw naaste!

Heeft u de algemene zorg voor iemand met een geestelijke of lichamelijke handicap? Heeft u een kind dat ondersteuning krijgt van jeugdzorg? Heeft u te maken met een oudere met dementie? U besteedt uw kostbare tijd toch ook liever aan uw naaste zélf dan aan zijn of haar geldzaken? Wij zíjn er voor u! Wij kunnen de geldzaken volledig overnemen (beschermingsbewind) of hierin ondersteuning bieden (budgetbeheer).

Samen!

Onze werkwijze is gebaseerd op betrouwbaarheid, deskundigheid en transparantie. Samen gaan we op zoek naar een passende oplossing. Wij nemen de financiële zorgen uit handen en geven weer rust en ruimte, zodat u uw aandacht weer aan uw naaste kunt besteden.

 Trots!

De geldzaken van uw naaste worden bij Engelen Bewindvoering goed geregeld. Wij zijn in januari van dit jaar toegelaten als professioneel bewindvoerder bij het Landelijk Kwaliteitsbureau Curatele, Bewind en Mentorschap. Dit betekent dat we voldoen aan de kwaliteitseisen die de wet aan een professioneel bewindvoerder stelt. Verder staan wij jaarlijks onder controle bij de rechtbank.

Met betrekking tot het budgetbeheer mag u dezelfde betrouwbaarheid, deskundigheid en transparantie verwachten.

 Méér voor hetzelfde geld!

De vergoedingen van het beschermingsbewind worden jaarlijks wettelijk vastgesteld. Daarmee krijgt iedere bewindvoerder dezelfde beloning van € 111,30 inclusief 21% BTW per maand. Het kan zijn dat u hiervoor een vergoeding krijgt van de gemeente. Voor budgetbeheer hanteren wij hetzelfde tarief. Bij ons krijgt u meer voor dat tarief!

U krijgt:

-      meer kennis. Door onze juridische achtergrond hebben wij maar liefst vijf juristen in huis;

-      meer locaties. Ons kantoor heeft twee locaties. Deze vindt u in de dorpskernen van Smilde en Beilen;

-      meer bereikbaarheid. We vinden het belangrijk dat u contact met ons kunt opnemen. We zijn altijd bereikbaar;

Benieuwd of we kunnen helpen? Voor meer informatie of het maken van een afspraak voor een intakegesprek kunt u ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 8:30-17:00 uur op 0592-412636 of 0593-769033.

 info@engelenbewindvoering.nl

www.engelenbewindvoering.nl

 

Groen licht voor bewindvoering!

Met gepaste trots melden wij dat wij zojuist het bericht heb gekregen van het Landelijk Kwaliteitsbureau CBM dat ons kantoor voldoet aan de wettelijke kwaliteitseisen curatoren, beschermingsbewindvoerders en mentoren. Dat betekent dat wij ons in de komende periode zullen gaan bekendmaken als professioneel bewindvoerder. We zien er erg naar uit om een profesionaliseringsslag te kunnen én mogen maken op het gebied van bewindvoering. U kunt er op vertrouwen dat nadere berichtgeving volgt!!!! Mocht u niet kunnen óf willen wachten, neem gerust contact op met Ed Engelen of Jenny Veenendaal. Wij zijn u graag van dienst!

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33