Nieuws & weblog

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

CORONA

Voorkomen is beter dan genezen!

Wij willen onze klanten zo lang mogelijk van dienst kunnen blijven. Daarvoor vragen we uw medewerking.
Wij verzoeken u om de komende periode, daar waar mogelijk, zo veel mogelijk telefonisch contact met ons te hebben.
Wij zijn er aan de telefoon voor u van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 17.00

0593-76 90 33 of 0592-41 26 36.

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

Campagne ‘Wat is uw testamentmoment?’

De KNB begint samen met het notariaat in september een publiekscampagne om mensen na te laten denken over hun testament. Het eerste kleinkind, het ontmoeten van een nieuwe liefde of het stuklopen van een relatie. Op zulke momenten wordt meestal niet gedacht aan het testament, terwijl dat wel zou moeten! Dergelijke gebeurtenissen zorgen vaak voor een grote verandering in iemands leven.

Mijn testamentmoment
Op de campagnewebsite www.testamentmoment.nl staan diverse situaties om mensen aan het denken te zetten: is dit mijn ‘testamentmoment’? In totaal worden ongeveer twintig situaties getoond tijdens de campagneperiode. Dat gebeurt niet alleen op de website, maar ook via banners op andere websites, Facebook en Instagram.

Doe de check
Centraal in deze campagne staat de checklist testament die mensen online kunnen invullen. De vragen in deze checklist helpen mensen na te denken over de mogelijkheden van hun (nieuwe) testament en wat zij belangrijk vinden om daarin vast te leggen. Na het invullen ontvangt men een overzicht met de belangrijkste aandachtspunten op basis van de gegeven antwoorden. Deze informatie is te gebruiken als voorbereiding op het gesprek met de notaris.

Meer informatie
De campagne richt zich primair op drie doelgroepen: senioren met kinderen en kleinkinderen, samengestelde gezinnen en jonge stellen. Hierbij gaat het om mensen met én zonder testament. De publiekscampagne loopt van september tot en met november. Daarbij wordt gebruikgemaakt van advertenties, radiospots, banners en social media.

Ed Engelen nieuw bestuurslid KNB

Ed Engelen is vanaf 1 mei het nieuwe bestuurslid van de KNB. Hij werd woensdag 3 april door de ledenraad benoemd voor een periode van drie jaar. Engelen vervangt Anne-Marie Smelt die per 10 april aftreedt.

Engelen is notaris in Smilde en heeft jarenlange ervaring als ringbestuurder en vertegenwoordiger van zijn ring in de ledenraad. Hij zal per 1 mei ingewerkt worden voor de rol van penningmeester, die hij per 27 november 2019 over zal nemen van Remco van der Kuijp. Dit omdat Van der Kuijp dan het bestuur verlaat. ‘Ik heb ruime ervaring in de ledenraad van de KNB en die betrokkenheid bleef kriebelen. Een bestuursfunctie bij de KNB past daar dan ook goed bij. Ik heb er zin in om de komende maanden met Remco mee te lopen en mij goed voor te bereiden. Ik zie er naar uit om met gezond boerenverstand kritisch naar de cijfers te kijken.’

Vacature gedreven kandidaat-notaris (maart 2019)

KLAAR VOOR EEN NIEUWE UITDAGING?

NOTARIAAT ENGELEN ZOEKT GEDREVEN KANDIDAAT-NOTARIS

WIE ZIJN WIJ?

In onze levendige praktijk hebben we te maken met diverse notariële rechtsgebieden waardoor je een brede scope en uitgebreide kennis van het vak kan verwerven. De werkzaamheden weerspiegelen de activiteiten van ons vestigingsgebied; Particulieren, Agrarisch, MKB handel en Industrie. Omdat we kwaliteit en hoogwaardige dienstverlening erg belangrijk vinden, weten klanten met “lastige klussen” hun weg naar ons goed te vinden. Daar zijn wij trots op!

De pay-off “Meer dan een notaris...” voeren wij ook omdat diensten zoals scheidingsbemiddeling/mediation, bewindvoering en boedelafwikkeling in ons pakket zitten.

Ons team

We werken in een hecht en dynamisch team dat bestaat uit Ed Engelen (Notaris), Carla Bazuin en Carolien Pot (beiden kandidaat-notaris). Lidia Engelen, Rolanda Sikkema, Jenny Veenendaal EN Amber Cazemier verzorgen vanuit verschillende aandachtsgebieden het kantoormanagement en de ondersteuning. We hechten aan een informele sfeer, zowel onderling als in de contacten met onze klanten.

Vestigingen en historie

Dit uit 1856 stammende notariaat is gevestigd in een klassiek pand in Smilde en is sinds 2015 uitgebreid met een vestiging in het centrum van Beilen, beide liggend in Midden-Drenthe. Sinds 2003 is de praktijk in handen van notaris Ed Engelen.

Waarom Midden-Drenthe

Dit stukje Nederland is om van te houden. Naast alle normale voorzieningen op het gebied van sport, winkels, gezondheid en scholen binnen handbereik vind je hier een keur aan prachtige Nationale Parken met heerlijke wandel- en fietspaden. De verhouding prijs-kwaliteit van onze woningmarkt is super en ook grote steden zijn op korte afstand aanwezig. Wij zien graag dat onze medewerkers zich, net als de notaris en zijn gezin, verbonden voelen met de omgeving en haar mensen. Bereidheid om in het vestigingsgebied te komen wonen is dan ook een pré.

WAT HEBBEN WE TE BIEDEN?

Een dynamische functie voor ten minste 0.6 fte binnen een hecht team in een prachtige gemeente met een brede diversiteit aan klanten. Uiteraard hoort daarbij een passend salaris en goede secundaire voorwaarden, maar vooral bieden we je professionele en persoonlijke groei!

WIE ZOEKEN WIJ?

Een teamspeler die onze hoogwaardige dienstverlening aanvult en ons motto “Wachten is niet ons sterkste punt, wij nemen liever zélf initiatief” onderschrijft. Zie jij jezelf daarin terug? Dan maken we graag kennis met jou!

MEER INFO OF VRAGEN?

Als je meer wilt weten over onze praktijk, het team of onze dienstverlening dan verwijzen we je graag naar onze website www.notariaatengelen.nl. Voor meer informatie over jouw mogelijkheden bij ons kantoor kan je contact opnemen met Ed Engelen.

BEN JIJ ONZE NIEUWE COLLEGA?

We zien graag jouw motivatie voorzien van CV en studieresultaten/cijferlijsten tegemoet per mail naar info@notariaatengelen.nl of per post.

Notariaat Engelen

Postbus 48

9422 ZG Smilde

http://notariaatengelen.nl/downloads/vacature-kandidaat-notaris.pdf

Notariaat Engelen Logo Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Ontdek waarmee we u van dienst kunnen zijn

Post adres

Postbus 48
9422 ZG, Smilde

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33