Boedelafwikkeling

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Wat is boedelafwikkeling?

Bij boedelafwikkeling kun je denken aan allerlei zaken, van het regelen van de uitvaart tot de uiteindelijke verdeling van de nalatenschap en alles wat daartussen ligt. Zo kan Engelen de zorg voor de administratie overnemen, abonnementen opzeggen en openstaande rekeningen betalen. Ook kan Engelen zorgen voor taxatie van de woning, inboedel, sieraden, et cetera. Desgewenst wordt ook de verkoop van die zaken geregeld. Verder kun je denken aan het opmaken van een boedelbeschrijving (vermogensoverzicht), het verzorgen van de aangiften inkomsten- en erfbelasting. De belangrijkste taak bij boedelafwikkeling is de nalatenschap zo af te wikkelen dat alle erfgenamen, legatarissen en schuldeisers ontvangen waar zij recht op hebben.

Engelen helpt

Als je geen executeur hebt benoemd, dan zullen je erfgenamen na jouw overlijden samen bevoegd en verplicht zijn de nalatenschap af te wikkelen. Dit kan onpraktisch zijn als een erfgenaam in het buitenland woont of weigert mee te werken. Eén weigerachtige erfgenaam is al genoeg om de hele afwikkeling van de nalatenschap stil te leggen, met alle consequenties van dien. Soms biedt mediation een oplossing, ook een specialiteit van Engelen. Ook als er sprake is van verre familieleden die elkaar niet of nauwelijks kennen kan de afwikkeling ernstig worden vertraagd. Vaak krijgt een onafhankelijke en deskundige buitenstaander sneller het vertrouwen van álle erfgenamen om de nalatenschap af te wikkelen.

Bij Engelen weten we precies wat er moet gebeuren en op welk moment. 

Mocht je problemen verwachten tussen jouw erfgenamen dan kun je Engelen natuurlijk ook in je testament benoemen tot executeur. Je bent de problemen dan voor.

We helpen u graag!

Onze kracht zit in de aandacht die we voor uw verhaal hebben. Alleen dan - zo zijn we van mening - kunnen we u optimaal bedienen. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag hoe we dat voor uw specifieke vraagstuk doen.

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0593 - 76 90 33 (Beilen) of 0592 - 41 26 36 (Smilde). Onze e-mailbox neemt altijd uw bericht aan.

Zullen we een afspraak plannen?
Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Diensten

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33