Scheidingsbemiddeling

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Scheidingsbemiddeling is een bijzondere vorm van mediation, te zien als specialisatie op het gebied van mediation en (echt)scheiding. Van oudsher gaan mensen vaak scheiden met elk hun eigen advocaat. Een dergelijke scheiding ontaardt vaak in een vechtscheiding die erg duur en tijdrovend is en meestal voor beide partijen tot een erg onbevredigende situatie leidt.

Niet vechten maar scheiden

Om te voorkomen dat er een vechtscheiding ontstaat, is scheidingsbemiddeling een veel beter alternatief. De scheidingsbemiddelaar helpt partijen bij het bereiken van een goede oplossing. Als MfN-registermediator heeft mr. Ed Engelen de specialistische accreditatie familie mediation. Voor wat betreft de V.M.N. mag hij zich ook Notarieel Scheidingsbemiddelaar noemen.

Waarom scheidingsmediation?

Een scheidingsbemiddelaar behartigt de belangen, behoeften en wensen van beide (ex) partners op basis van gelijkwaardigheid. Je kiest samen voor een scheidingsbemiddelaar en je overlegt samen over een oplossing. Dat komt de na-huwelijkse relatie als ouders van jullie kinderen zeer ten goede.

En de kinderen dan?

Je kunt dan wel van elkaar scheiden als partners, maar je blijft altijd aan elkaar verbonden als ouders. Kinderen zijn altijd de dupe in een scheiding. Op een bepaalde manier raken ze een stuk(je) van hun onschuld te vroeg kwijt, de een meer dan de ander. Kies je voor scheidingsbemiddeling bij Engelen dan stel je de belangen van de kinderen op de eerste plaats. Zij zijn de kwetsbaren waar het meest óver-, maar meestal ook het minste mee wordt gepraat…

Kinderen in de mediation

Kinderen kunnen niet buiten de echtscheiding worden gehouden. Zij merken en voelen van alles. De scheiding komt voort uit de behoefte van de ouders en niet van de kinderen. Ouders proberen vaak hardnekkig om hun kinderen buiten het scheidingsproces te houden. In veel gevallen is dit tot mislukken gedoemd en het vergroot vaak de angsten en onzekerheden van de kinderen. Diverse internationale onderzoeken hebben niet alleen aangetoond dat kinderen behoefte hebben aan een eigen rol binnen het scheidingsproces, maar ook dat scheidingsbemiddeling waarbij de bemiddelaar óók spreekt met de kinderen tot betere, duurzamere, resultaten leidt.

Praten met de kinderen

In principe zal er ook een vertrouwelijk gesprek plaatsvinden met de kinderen. Het kind moet zich veilig voelen om vrijuit te kunnen praten. Daarom wordt met het kind duidelijk afgesproken wat naderhand wel en wat niet in het gesprek met de ouders wordt ingebracht.
Je kunt maar 1 keer goed scheiden!

We helpen u graag!

Onze kracht zit in de aandacht die we voor uw verhaal hebben. Alleen dan - zo zijn we van mening - kunnen we u optimaal bedienen. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag hoe we dat voor uw specifieke vraagstuk doen.

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0593 - 76 90 33 (Beilen) of 0592 - 41 26 36 (Smilde). Onze e-mailbox neemt altijd uw bericht aan.

Zullen we een afspraak plannen?
Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Diensten

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33