Ondernemingsrecht

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

De ondermer wil ondernemen. Met passie en hard werken het bedrijf tot bloei willen brengen. In welke vorm hij dat het beste kan doen blijft vaak te lang een onbeantwoorde vraag. De (kandidaat-)notaris zoekt het antwoord niet alleen in risicobeheersing en/of –vermijding, maar ook in kansen die de toekomst kan bieden aan de ondernemer. Risico’s zijn er vanaf de eerste dag dat de onderneming zijn bedrijf opstart, terwijl een ondernemer kansen altijd moet zien én grijpen zodra die zich voordoen. De juiste rechtsvorm en/of bedrijfsstructuur kan daarvoor van wezenlijk belang zijn!

Advies en begeleiding

Wij geven advies en begeleiden je onder andere op de volgende gebieden:

  • Keuze van rechtspersoon of soort onderneming
  • Oprichten van rechtspersonen
  • Opstellen en wijzigen van statuten
  • Organisatiestructuren en reorganisaties
  • Herstructureringen
  • Fusies en overnames
  • Juridische splitsing van vennootschappen
  • Het overdragen, uitgeven, intrekken, verpanden of certificeren van aandelen
  • Aandeelhoudersovereenkomsten
  • Bedrijfsopvolging

Voor de kleinere ondernemers vervullen wij de rol van huisnotaris; voor grotere bedrijven zijn wij de juridische sparring partner van de accountant, fiscalist of andere adviseur. Als dat nodig is bundelen wij onze kennis met die van de andere disciplines binnen ons kantoor. Het ondernemingsrecht kenmerkt zich vooral doordat het bijna altijd maatwerk is en dat tijd, althans het gebrek daaraan, een belangrijke factor is. Bij Engelen zijn we gewend om deze belangrijke zaken vlot en adequaat te verzorgen.

Mr. Ed Engelen en Mr. Carolien Pot zijn de juristen binnen Engelen die zich het meeste bezighouden met het ondernemingsrecht. Het agrarische ondernemingsrecht wordt voornamelijk verzorgd door mr. Ed Engelen en mr. Carolien Pot.

We helpen u graag!

Onze kracht zit in de aandacht die we voor uw verhaal hebben. Alleen dan - zo zijn we van mening - kunnen we u optimaal bedienen. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag hoe we dat voor uw specifieke vraagstuk doen.

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0593 - 76 90 33 (Beilen) of 0592 - 41 26 36 (Smilde). Onze e-mailbox neemt altijd uw bericht aan.

Zullen we een afspraak plannen?
Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Diensten

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33