Mediation

Beilen 0593 - 76 90 33 Smilde 0592 - 41 26 36 info@notariaatengelen.nl

Mediation is een vorm van conflictbemiddeling waarin partijen samen het geschil oplossen met behulp van een neutrale bemiddelaar: de mediator.

Mediator

Mediator is geen beschermde titel, iedereen mag zich mediator noemen. Een mediator is een onafhankelijke specialist in het begeleiden van onderhandelingen. Hij oordeelt niet, maar hij helpt je om een oplossing te vinden. Mr. Ed Engelen is één van de weinige notarissen in noord Nederland die voldoet aan de kwaliteitseisen van zowel de Vereniging van Mediators in het Notariaat (V.M.N.) als aan die van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN voorheen NMI).

Legal Mediator

Mr. Ed Engelen is ook geschoold als Legal Mediator. Een legal mediator begeleidt het proces niet alleen procedureel, maar ook de inhoudelijke, zakelijke en juridische aspecten van het conflict spelen een belangrijke rol bij het vinden van oplossingen.

Van conflict naar duurzame relatie

Je kunt aan mediation denken wanneer je een conflict hebt met personen met wie je in de toekomst te maken blijft houden. Dit kan bijvoorbeeld zijn een conflict binnen de familie over een nalatenschap, een burenruzie, maar ook een conflict binnen een bestuur of met een zakenpartner. Soms lijkt het gemakkelijker om het uit te vechten met twee advocaten, omdat je boos bent op elkaar en je geen zin meer hebt om elkaar te zien. Maar uiteindelijk kom je elkaar toch weer tegen. Mediation biedt de mogelijkheid om samen een goed fundament te leggen voor de toekomst, ook al is dat niet meer met elkaar.

Vrijwillig en actief

Deelname aan mediation is vrijwillig, maar niet vrijblijvend. Partijen moeten samen aan een oplossing willen werken. Alle betrokken partijen moeten er aan willen meewerken om uiteindelijk weer samen door één deur te gaan. Zolang men daartoe bereid is en blijft, is mediation buitengewoon succesvol.

Kosten

Mediation kan tijd en geld besparen. Bij mediation werk je zelf aan een oplossing, maar je krijgt er deskundige hulp bij. In plaats van 2 advocaten betaal je samen 1 mediator.

Succesvol

In de meeste gevallen leidt mediation tot een geheel of gedeeltelijk goede afloop.
Voordelen van mediation:

  • het brengt de communicatie weer op gang, zodat je in de toekomst samen verder kunt
  • het helpt je bij het verwerken van emoties
  • partijen hebben zelf de oplossing tot stand gebracht waardoor het commitment groot is
  • het is goedkoper en sneller dan een rechtszaak

We helpen u graag!

Onze kracht zit in de aandacht die we voor uw verhaal hebben. Alleen dan - zo zijn we van mening - kunnen we u optimaal bedienen. In een persoonlijk gesprek vertellen we graag hoe we dat voor uw specifieke vraagstuk doen.

Wij zijn tijdens kantooruren bereikbaar op 0593 - 76 90 33 (Beilen) of 0592 - 41 26 36 (Smilde). Onze e-mailbox neemt altijd uw bericht aan.

Zullen we een afspraak plannen?
Dat maakt ons Engelen

Notariaat Engelen is een actief dorpskantoor waar met liefde voor het vak wordt gewerkt. Wij pakken uw zaken met fris enthousiasme aan, deze zijn bij ons in goede handen.

Diensten

Smilde

Linthorst Homanweg 3
0592 - 41 26 36

Beilen

Raadhuisstraat 12
0593 - 76 90 33